X-Files-planer från Black Panther-regissören

Black Panther-regissören Ryan Coogler har planer på en reboot av The X-Files. Det avslöjar Chris Carter, skaparen av konspirationsserien om FBI-agenterna Mulder och Scully.

David Duchovny och Gillian Anderson letade efter sanningen där ute som Fox Mulder och Dana Scully i nio säsonger, 1993-2001. 15 år senare återvände duon för en tionde säsong och ytterligare två år senare anlände även en elfte säsong av sci fi-serien. Hela tiden med skaparen Chris Carter vid rodret.

De två extra säsongerna blev inte precis någon kritikerhit, men X-Files är fortfarande ett starkt varumärke med en bred fanbas att flirta med. Chris Carter avslöjar i en intervju i den kanadensiska radiokanalen CBC att regissören Ryan Coogler är intresserad av att klä hans klassiska serie i nya kläder. “Jag pratade just med en ung man, Ryan Coogler, som ska göra om The X-Files med en ensemble med mer mångfald”, sa Carter i programmet On The Coast.

Ryan Coogler är inte vilken ung man som helst. Den mycket talangfulla regissören har redan varit inblandad i två stora filmfranchise i form av Black Panther och Creed.

Chris Carters egna planer på en animerad spinoff har däremot lagts i malpåse av Fox, skriver TVLine. Komediserien The X-Files: Albuquerque (som Carter skulle producera, men inte skriva) var tänkt att centreras kring andra agenter som ägnade sig åt fall som var för konstiga även för Mulder och Scully.

Alla 11 säsonger av The X-Files, eller Arkiv X i svensk översättning, finns att streama hos Disney+.