Raised By Wolves till HBO Nordic

Ridley Scott regisserar tv för första gången på 50 år i Raised By Wolves. Sci fi-serien med danska Amanda Collin i förgrunden kommer till HBO Nordic i december.

Serien är visserligen skapad och skriven av Aaron Guzikowski (Prisoners), men det är Ridley Scotts namn som lyfts fram i marknadsföringen. Den kända filmregissören har varit med och producerat serier som The Good Wife och The Man in the High Castle, men har inte regisserat tv sedan 1969. Fram tills nu. Alien-regissören står för regin i de två första avsnitten av den nya sci fi-serien som hade premiär den 3 september på Warner Medias nylanserade streamingtjänst HBO Max. Serien har gått bäst av alla originalserier på den nya streamingtjänsten och är redan förnyad för en andra säsong.

Nu kommer Raised By Wolves även till HBO Nordic. Den 16 december blir alla tio avsnitten från den första säsongen tillgängliga på en gång.

Manuset är uppbyggt som en modern Adam & Eva-historia, men med ateistiska förtecken. Handlingen utspelar sig på en mystisk planet dit två människoliknande androider, kallade Mother & Father, har blivit skickade för ta hand om en koloni av mänskliga barn och rädda mänskligheten. Men människokolonin hotas av förstörelse på grund av religiösa motsättningar och skrämmande varelser.

I centrum står androidmodern som spelas av Amanda Collin (A Horrible Woman) och fadern som görs av Abubakar Salim (Fortitude). Svenska Matias Varela (Narcos) ingår också i rollistan.