Amazon beställer Blade Runner-serie

Nästa kapitel av Blade Runner blir i form av en tv-serie. Amazon har nu formellt beställt Blade Runner 2099 med Ridley Scott ombord som producent.

Det var i februari som Deadline Hollywood först avslöjades att Amazon hade långt gångna planer på följa upp Blade Runner 2049 med en sci fi-serie.

Ridley Scott regisserade den ikoniska originalfilmen Blade Runner som gick upp på biodukarna 1982, men nöjde han sig med att vara producent för Denis Villeneuve-regisserade Blade Runner 2049 från 2017.

Silka Luisa, senast showrunner för Apples Elisabeth Moss-drama Shining Girls, ska skriva manus och fungera som producent för Blade Runner-serien. Ridley Scott är ombord som exekutiv producent. Det är oklart om han även tänker regissera. Michael Greene, som skrev manuset till Blade Runner 2049, ska också vara med i producentteamet.

Blade Runner 2049 utspelar sig 30 år efter händelserna i originalfilmen. Ryan Reynolds spelar K, en replikant som upptäcker en hemlighet som hotar att destabilisera hela samhället, att replikanter kan bli gravida. Det leder honom på jakt efter en Blade Runner, spelad av Harrison Ford, som varit försvunnen i 30 år. Med tanke på tv-seriens titel kan man förmoda att Blade Runner 2099 utspelar sig ytterligare 50 år senare.

Vernon Sanders, Amazon Studios head of global television, har gjort följande uttalande: “Original-Blade Runner, regisserad Ridley Scott, betraktas som en av de största och mest inflytelserika science fiction-filmerna någonsin, och vi ser mycket fram emot att introducera Blade Rinner 2099 till våra globala kunder. Vi är hedrade över att kunna presentera fortsättningen på denna Blade Runner-franchise och är säkra på att med samarbetet med Ridley, Alcon Entertainment, Scott Free Productions och den enastående talangfulla Silka Luisa så kommer Blade Runner 2099 att hålla samma intellektuella, tematisk och anda som filmföregångarna.”