Trailer: Marvelserien Helstrom

Det var ett tag sedan senast, men snart anländer en ny Marvel-serie. Helstrom heter Hulu-serien om Satans son Daimon och hans syster Ana.

Disney har plockat hem alla rättigheter till Marvel-karaktärer till sina egna streamingtjänster. WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier och Loki hör till tv-satsningarna hos Disney Plus. Den enda produktionen av en Marvel-serie just nu utanför Disney Plus är Helstrom.

Den 16 oktober är det premiär för Helstrom på den amerikanska streamingtjänsten Hulu som också tillhör Disneyfamiljen. Huruvida det också blir någon svensk streamingpremiär för serien återstår att se.

Karaktären Daimon Hellstrom (två l) skapades 1973 av Gary Friedrich och Jim Mooney och var en del av den mer ockulta Marvel-trenden. Den trailer som släppts gör dock inte så mycket väsen av den demoniska kopplingen till Satan själv.

I stället koncentrerar sig trailern mer på hur Daimon (Tom Austen) och systern Ana Helstrom (Sydney Lemmon) utför sitt detektivarbete i jakten på mördare och demoner. Syskonen har en komplicerad dynamik sinsemellan, en mystisk seriemördare till far och en mor, Victoria Helstrom, (Elizabeth Marvel) som hålls fängslad Hannibal Lector-style.