Premiärdatum för The Lincoln Lawyer

Tv-versionen av The Lincoln Lawyer är redo för premiär. Den 5 maj kommer David E Kelleys bearbetning av Michael Connellys roman till Netflix.

The Lincoln Lawyer är en boksvit av den kända kriminalförfattaren Michael Connelly som också är författare till böckerna som ligger till grund för kriminalserien Bosch.

Den nya tv-serien är skapad av den flitiga manusdoktorn David E Kelley (Big Little Lies, The Undoing) tillsammans med seriens showrunner Ted Humphrey (The Good Wife). Den första säsongen av The Lincoln Lawyer bygger på den andra boken i Michael Connellys boksvit, The Brass Verdict.

Matthew McConaughey spelar huvudkaraktären Mickey Haller i filmen från 2011. I Netflix kriminaldrama har rollen tagits över av Manuel Garcia-Rulfo (Goliath).

Manuel Garcia-Rulfo och Becki Newton som Mickey och Lorna. Foto: Lana Solanki/Netflix

”Manuel är den idealiska Mickey Haller. Haller följer i fotspåren av sin advokatfar med underhållningsådran från sin mexikanska filmstjärna till mor. Manuel bidrar med en kraftfull dynamik och dimension till rollen – som stämmer väl överens med böckerna och kommer att ge serien möjlighet att hylla det latinska arv och rötterna till den här Los Angeles-baserade berättelse”, har Michael Connelly tidigare skrivit i ett blogginlägg.

Neve Campbell är känd från bland annat tv-serien Ensamma hemma och Scream-filmerna. Foto: Lana Solanki/Netflix

Maggie som i filmen spelades av Maria Tomei görs här av Neve Campbell (Scream). Maggie är Mickeys första ex-hustru och en biträdande distriktsåklagare känd bland kollegerna som “Maggie McFierce”. Mickeys andra ex-hustru och kontorschef Lorna spelas av Becki Newton (Ugly Betty). Jazz Raycole (Jericho) spelar Izzy, en av Mickeys klienter och en före detta drogmissbrukare som anklagas för att grov stöld.

Manuel Garcia-Rulfo och Jazz Raycole som Mickey och Izzy. Foto: Lana Solanki/Netflix

Enligt Netflix beskrivning så ska The Lincoln Lawyer bjuda på de komplexa och mystiska ark som fansen känner och älskar mixat med lättsam humor och en dos familjedynamik allt medan tittarna får följa den ifrågasättande idealisten när han tacklar stora och små juridiska fall från sin Lincoln-bil i Los Angeles.

Här är också den nysläppta trailern för the Lincoln Lawyer:

Artikeln uppdaterad med trailer 2022-04-16.