Neve Campbell i Manhattan-trailer

Kritikerna hyllar atombombsdramat Manhattan. Nu återstår för publiken att upptäcka det. Kanske kan Neve Campbells medverkan hjälpa till.

WGN är ännu ett amerikanskt kabelbolag som börjat konkurrera med egenproducerade serier. Det första egna serien var Salem, om den forna tidens häxprocesser. Men ännu mera uppskattning, åtminstone bland kritikerna, har bolagets andra serie Manhattan fått.

Den 13 oktober är det premiär för den andra säsongen av dramat som utspelar sig på 1940-talet vid tiden för Manhattanprojektet, kodnamnet för det forsknings- och utvecklingsprogram som hade till syfte att framställa den första atombomben.

William Petersen, som spelade Gil Grissom i CSI: Las Vegas, och Rachel Brosnahan från House of Cards hör till de för oss svenskar mer bekanta skådespelarna i serien. I den andra säsongen tillkommer också Neve Campbell, som för övrigt också har en roll i nästa säsong av House of Cards.

Neve Campbell är i Sverige mest känd från Party of Five (Ensamma Hemma) i tv-rutan och från Scream-filmerna på bioduken. Nyligen gjorde hon också ett inhopp i Greg Poehlers nu nedlagda Welcome to Sweden i TV 4. I Manhattan spelar Campbell Kitty Oppenheimer, hustru till den historiska personen Robert Oppenheimer (Daniel London) som kommer att spela en större roll i den andra säsongen.

Här är den första trailern inför premiären den 13 oktober:

Ingen svensk streamingtjänst har ännu tagit Manhattan till Sverige.