Datum för Gugu Mbatha-Raw i Surface

I slutet av 2020 annonserades att Gugu Mbatha-Raw landat huvudrollen i Apple-serien Surface. Nu har den psykologiska thrillerserien fått ett premiärdatum.

Gugu Mbatha-Raw medverkade i den första säsongen av The Morning Show som är ett samarbete mellan Apple Studios och Reese Witherspoons produktionsbolag Hello Sunshine. Samma producentteam ligger bakom den nya psykologiska thrillerserien Surface som skapats av Veronica West (High Fidelity).

Den brittiska skådespelerskan Gugu Mbatha-Raw har synts i många film- och tv-sammanhang, bland annat i det Emmy-belönade Black Mirror-avsnittet San Junipero och i Marvel-serien om Loki.

I Surface spelar hon Sophie, en kvinna som drabbats av en traumatisk huvudskada som orsakat kraftiga minnesförluster, troligen ett resultat av ett självmordsförsök. Hon försöker sätta ihop pusselbitarna av sitt liv med hjälp av make och vänner, men börjar misstänka att det liv som hon sägs ha levt inte är det liv som hon faktiskt har levt.

Surface beskrivs som en sexig, psykologisk thriller med en oväntad kärlekstriangel och många överraskande vändningar. Serien ställer frågor om identitet, om vi är förprogrammerade att bli de vi ¨är eller om vi kan välja vår egen identitet.

I rollistan har Gugu Mbatha-Raw sällskap av Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House), Stephan James (Homecoming), Ari Graynor (I’m Dying Up Here), Marianne Jean-Baptiste (Secrets & Lies), François Arnaud (I Killed My Mother) och Millie Brady (Pride and Prejudice).

De första tre avsnitten av Surface har premiär den 29 juli. Därefter släpps ett avsnitt i veckan.

Emmy-nominerade Sam Miller (I May Destroy You), har regisserat fyra av avsnitten. Kevin Sullivan, Jennifer Morrison och Tucker Gates har också bidragit med regi.