Domedagen nära i Penny Dreadful-trailer

Vem ligger i kistan? I den officiella trailern för Penny Dreadful tredje säsong breder mörkret och ondskan ut sig – och någon läggs till sista vilan.

Ursine Vulpines eteriska version av ”Do you realize?” flyter i bakgrunden under den officiella trailer där vi hastigt möter alla de plågade karaktärerna, inklusive huvudpersonerna Ethan Chandler (Josh Hartnett), Vanessa Ives (Eva Green) och sir Malcolm Murray (Timohty Dalton). Det är den sistnämnda som konstaterar att ”all our days will come to an end” samtidigt som en kista förs ner i jorden.

John Logans gotiska berättelse om vampyrer, monster och häxor har i två säsonger utspelat sig i det viktorianska England. I den tredje säsongen av Penny Dreadful flyttar en del av handlingen från det regniga London till den ödsliga amerikanska västern (dock inspelat i spanska Almeria). Ethan Chandler är på väg till Amerika för att ställas inför krigsrätt, men också till Vanessa Ives som fortsätter att slåss mot sina demoner i ett välisolerat rum.

Stream Sverige utsåg Penny Dreadful till förra årets bästa skräckserie. Vår recension av säsong två finns här.

Säsong tre består av nio avsnitt. Penny Dreadful har premiär på amerikanska Showtime den 1 maj och dagen därpå på HBO Nordic.