Trailer: Game of Thrones-skaparnas sci fi-serie 3 Body Problem

Dags för Game of Thrones-skaparna David Benioff och DB Weiss att göra skäl för Netflixmiljonerna. Ett första smakprov kommer i form av trailern för sci fi-dramat 3 Body Problem.

David Benioff och DB Weiss skapade en av de största tv-succéerna genom tiderna med HBO-serien Game of Thrones. Efter antiklimaxfinalen i maj 2019 skrev radarparet på ett kontrakt som uppges ha kostat Netflix 200 miljoner dollar. 

Nu är det dags att leverera för Benioff och Weiss som tillsammans med Alexander Woo (True Blood) skapat en sci fi-serie baserad på Cixin Luis bok The Three Body Problem och trilogi Remembrance of Earth’s Past. 

Handlingen i 3 Body Problem rör sig över tid och rum och blandar mysterier och upptäckter. Enligt Netflix synopsis berättar sci fi-serien om hur en ung kvinnas ödesdigra beslut i kulturrevolutionens Kina på 1960-talet återspeglas över tid och rum och ända fram till nutiden. När naturlagarna som vi känner dem börjar upplösas så inleder en sammansvetsad grupp av briljanta vetenskapsmän ett samarbete med en orubblig detektiv för att konfrontera historiens största hot mot mänskligheten.

Tre Thrones-skådespelare har fått följa med till 3 Body Problem: John Bradley, Liam Cunningham och Jonathan Pryce. I rollistan finns även Benedict Wong (She-Hulk: Attorney at Law), Eiza González (Ambulance), Jovan Adepo (Sorry for Your Loss), Ben Schnetzer (Y: The Last Man) och Rosalind Chao (Better Things). 

De åtta avsnitten i säsong ett av 3 Body Problem landar den 21 mars. Trailern innehåller väldigt lite dialog, men när en av karaktärerna säger “Förbered dig på något väldigt märkligt” känns det som en bra sammanfattning.