Dejting i NY med Neil Patrick Harris

Sex and the City – men gay. Neil Patrick Harris har huvudrollen i Darren Stars nya Netflixserie Uncoupled som har premiär senare i juli.

Sex and the City-skaparen är känd för att utforska kärlek och relationer i storstadens dejtingdjungel. Efter den Emmy-nominerade Netflixserien Emily in Paris kommer nu nästa Darren Star-serie till streamingtjänsten. Tillsammans med Jeffrey Richman (Modern Family) har han skapat komediserien Uncoupled.

Neil Patrick Harris som Michael i Uncoupled. Foto: Barbara Nitke/Netflix

How I Met Your Mother-stjärnan Neil Patrick Harris spelar huvudkaraktären, fastighetsmäklaren Michael, som trodde att hans liv var perfekt ända tills hans partner sedan 17 år oväntat lämnar honom. Michael tvingas konfrontera två mardrömmar – att förlora den hade trodde var hans själsfrände och att plötsligt vara singel och gay i 40-årsåldern i New York City.

För den mångfaldigt Emmy-nominerade skådespelaren och musikalartisten Neil Patrick Harris betyder det en återkomst till komedifacket där han är mest känd för rollen som Barney Stinson i nio säsonger av How I Met Your Mother. Det är också en återkomst till Netflix där han spelade greve Olaf i A Series of Unfortunate Events (Syskonen Baudelaires olycksaliga liv) i tre säsonger.

Tisha Campbell och Marcia Gay Harden medverkar också i Uncoupled som har premiär på Netflix den 29 juli.