Patrick Dempsey planerar tv-comeback

Från sjukhuskorridorerna i Seattle till maktens boningar i Washington DC. Patrick ”McDreamy” Dempsey satsar på ett politiskt drama i sin stora tv-comeback.

Patrick Dempsey var under många år känd som hjärnkirurgen Derek ”McDreamy” Sheperd i den långlivade sjukhusserien Grey’s Anatomy. ABC-serien som fortfarande i sin 16:e säsong har en stor och trogen publik har under årens lopp bjudit på många chockerande händelser. En av de största var när Derek Sheperd dödades i en bilolycka i säsong 11. Enligt uppgift skrevs ”McDreamy” ut ur serien på grund av ett bakom kulisserna-drama.

Fem år senare planerar Patrick Dempsey att återvända till broadcast-tv. Skådespelaren har skrivit på för att spela huvudrollen i pilotavsnittet av vad som är tänkt att bli en politisk dramaserie hos CBS.

Ways & Means (tidigare kallat The Whip) handlar om en mäktig kongressledare som har förlorat tron på politiken. Han börjar i hemlighet samarbeta med en idealistisk ung kongresskvinna från motståndarpartiet för att lösa upp det låsta system han själv varit med om att skapa. De båda försöker tillsammans rädda amerikansk politik – men riskerar att bli avslöjade.

CBS före detta president Nina Tassler är med och producerar ihop med Patrick Dempsey och Ed Redlich (Unforgettable, SEAL Team). Redlich skriver manuset med hjälp av inside-kunskap från republikanska konsulten Mike Murphy.

Viaplay har 15 säsonger av Grey’s Anatomy. Den aktuella säsongens avsnitt kan streamas på Dplay under begränsad tid.