Park och Fumero i Blockbuster

Randall Park och Melissa Fumero leder arbetsplatskomedin Blockbuster. Netflixserien utspelar sig i kedjans sista videouthyrningsbutik.

Netflix var från början ett litet postorderföretag för uthyrning av filmer som var nära att krossas av jätten Blockbuster video. I dag finns inte Blockbuster längre kvar medan Netflix dominerar streamingmarknaden globalt.

Så det är en smula ironiskt att det är just hos Netflix vi möter Randall Park (Fresh Off the Boat) och Melissa Fumero (Brooklyn Nine-Nine) i USA:s sista Blockbuster-butik. Producenterna har dessutom lyckats köpa rättigheterna att använda Blockbuster-logotypen och butiksuniformerna.

Randall Park spelar Timmy Yoon som beskrivs som en analog drömmare i en 5G-värld. Efter att det uppdagas att han driver nationens sista Blockbuster Video-butik så kämpar Timmy och personalen — inklusive hans crush Eliza Walker (Fumero) — för att fortsätta vara relevanta. Det enda sättet att lyckas är att påminna om att de kan erbjuda något som inte de stora globala jättarna saknar: mänsklig kontakt.

Melissa Fumero spelar Eliza som beskrivs som en dedikerad mor med ett skakigt äktenskap. Hon lämnade Harvard efter en termin och jobbar nu på Blockbuster som Timmys pålitliga högra hand … och kanske mer.

Melissa Fumero återförenas i Blockbuster med Brooklyn Nine-Nine-författaren Vanessa Ramos, som skapat den nya arbetsplatskomedin.

Netflix har i dag meddelat att de tio avsnitten av Blockbuster släpps den 3 november.