Se första avsnittet av Billions i förväg

Nyfiken på Billions med Damien Lewis och Malin Åkerman? Showtime har redan gjort det första avsnittet tillgängligt på flera olika plattformar.

Billions utspelar sig i New Yorks korrumperade finansvärld. Damien Lewis (Homeland) har huvudrollen som den sluge och enormt förmögne riskkapitalisten Bobby ”Axe” Axelrod. Malin Åkerman spelar hans tuffa hustru med arbetarbakgrund, Lana Axelrod.

I den andra metaforiska ringhörnan finns den hårdhudade och politiskt drivna åklagaren Chuck Rhoades, gestaltad av den i filmvärlden erkände Paul Giamatti. Hans fru Wendy är psykiatriker och mental coach och har hjälpt Bobby Axelrod att bygga sitt imperium, vilket kolliderar med makens krig mot korruptionen inom finansvärlden. Wendy Rhoades spelas av Maggie Siff (Sons of Anarchy).

Den officiella premiären av Billions är den 17 januari på Showtime och för oss svenskar på HBO Nordic den 18 januari. Men kabelbolaget Showtime, som är hem för bland annat Homeland och The Affair, gör nu som flera andra tv-bolag gjort den senaste tiden: släpper det första avsnittet fritt i ett försök att skapa buzz kring serien. Premiäravsnittet finns på kanalens egen hemsida med flera plattformar från och med i dag. Se avsnittet här.

Samtidigt släpper Showtime också det första avsnittet på den sjätte säsongen av Shameless fritt på motsvarande sätt. Den officiella premiären av Shameless, med William H Macy och Emmy Rossum i spetsen, är annars den 10 januari. Se det första avsnittet här.

Shameless