Amazon storsatsar på fem nya serier

Amazon har fått blodad tand efter framgångarna med Transparent och The Man in the High Castle. Streamingtjänsten förnyar två serier och beställer ytterligare fem helt nya.

Mångfaldigt prisbelönade Transparent, som hade premiär för sin andra säsong förra veckan, har sedan tidigare klart med även en tredje säsong. Härom dagen meddelade Amazon att nya serien The Man in the High Castle förnyas för en andra säsong.

Nu är det också klart med en andra säsong för två andra serier som debuterade i höstas. Det handlar om dramat Hand of God med Ron Perlman (Sons of Anarchy) och Dana Delany (Body of Proof) och komedin Red Oaks som utspelar sig på 80-talet och har Jennifer Grey (Dirty Dancing) och Craig Roberts (Submarine) i huvudrollerna som mor och son.

RED_4457.NEF
Craig Roberts och Jennifer Grey i Red Oaks.

Amazon, som börjar bli en allt större maktfaktor i streamingeran, har i dagarna också beställt fem helt nya serier efter en synnerligen lyckad pilotsäsong.

JM1_2489.CR2Good Girls Revolt. Året är 1969 och en grupp unga kvinnor på det hetaste magasinet i världen ber om att bli rättvist behandlade. Anna Camp (Pitch Perfect) och Genevieve Angelson (Backstrom) spelar två av kvinnorna som jobbar på magasinet.

PatriotPatriot. På ytan påminner historien om Homeland, men i praktiken är det en udda dramakomedi mer i Fargos anda. Serien är skapad av The Secret Life of Walter Mitty-författaren Steve Conrad och har Terry Quinn (Lost) i en av de stora rollerna.

Amazon Studios/ Z The Beginning Of Everything

Z. Christina Ricci (Familjen Adams) spelar Zelda Sayre Fitzgerald och är även med och producerar serien om författarens F Scott Fitzgeralds blivande hustru. Historien startar 1918 när Amerika precis blivit en aktiv part i första världskriget.

One Mississippi• One Mississippi. Mörk komedi skapad av Diablo Cody (Juno) och komikern Tig Notaro, och med Louis CK som producent. Det är en semibiografisk historia om en kvinna (Notaro) som återvänder till hemstaden för att stänga av moderns respirator.

HighstonHighston. Komedi med Mary Lynn Rajskub och Chris Parnell som beskrivs som en lite märklig men charmig historia om mental ohälsa och kändishallucinationer. 19-årige Highston Liggets spelas av nykomlingen Lewis Pullman.

Tidigare i höst beställde Amazon också en första säsong av Sneaky Pete. Läs mer om Bryan Cranstons och David Shores skapelse här.