Ny stjärna till Cuaróns prestigedrama

Cate Blanchett och Kevin Kline är redan klara. Nu ser det ut som om även Sacha Baron Cohen ansluter till Alfonso Cuaróns Apple-serie Disclaimer.

Oscarvinnaren och Romaregissören Alfonso Cuarón nästa projekt är en bearbetning av Renée Knights psykologiska thrillerroman Disclaimer, från 2015. Det är första gången som Cuarón både skriver manus och regisserar alla avsnitt i en tv-serie.

Cate Blanchett, tillika Oscarvinnare, spelar Catherine Ravenscroft, som är en framgångsrik och respekterad dokumentärjournalist, vars arbete byggt på att avslöja övertramp på respekterade institutioner. När en roman skriven av en änkeman, spelad av Kevin Kline, dyker upp på henne sängbord kastas hon in i en mardröm. Det visar sig nämligen att hon är nyckelperson i en berättelse som hon trodde att hon lämnat i det förflutna, en berättelse som avslöjar hennes mörkaste hemlighet.

Vad det är för roll som Sacha Baron Cohen är tänkt att spela är fortfarande höjt i dunkel. Den brittiska skådespelaren och komikern är känd för sina satiriska alter egon med Borat i spetsen, men har också gjort seriösa filmroller. Insatsen i Aaron Sorkins The Trial of the Chicago Seven gav honom en Oscarsnominering.