Netflix-serie om autistisk tonårspojke

”I really hope I get to see boobs”. Med de orden avrundas den första teasern för Netflix-serien Atypical om en autistisk tonårspojke. Premiär den 11 augusti. 

Jennifer Jason Leigh (Weeds) och Keir Gilchrist (United States of Tara) har de två största rollerna i Atypical som Elsa och hennes autistiske tonårsson Sam. I teasern diskuterar de två 18-årige Sams önskan om att börja dejta.

Vad menas med att vara normal? Den frågan finns hela tiden med i bakgrunden på den nya familjekomedin som handlar om Sams komplicerade och ibland smärtsamma men också underhållande resa mot ökat oberoende, en resa som även vänder upp och ned på tillvaron för hans mamma.

För filmstjärnan Jennifer Jason Leigh, som också är en av seriens producenter, är det här första gången som hon åtagit sig en fast tv-roll. Michael Rapaport spelar Sams pappa Doug och Brigette Lundy-Paine gör rollen som hans syster Casey. Robia Rashid (How I Met Your Mother) har skapat serien.

I den färska teasern avslöjas också premiärdatumet för den nya komediserien. Den 11 augusti landar de åtta avsnitten i den första säsongen.