Mockingbird ska få egen tv-serie

Mockingbird kanske får en egen serie trots allt. ABC har beställt en pilot med Bobbi Morse och Lance Hunter i fokus. Marvel’s Most Wanted är namnet på Agents of SHIELD-spinoffen.

Adrianne Palicki spelar Bobbi Morse, även känd som Mockingbird, och Nick Blood gör rollen som ex-maken Lance Hunter i Agents of SHIELD. Deras karaktärer fanns inte med i den ursprungliga rollistan, men har varit viktiga nytillskott i den ojämna Marvel-serien. Planerna på en Mockingbird-spinoff har varit uppe på bordet förut, men i våras sades de vara skrinlagda. Men nu har alltså ABC ändrat sig och beställt en pilot av Shield-producenterna Jeffrey Bell och Paul Zbyszewski.

Källor till Variety säger att det inte handlar om en traditionell spin off utan att Marvel’s Most Wanted mer ska ses som ett separat projekt som fokuserar på de två ex-makarna och deras äventyr tillsammans. Om piloten leder fram till en tv-serie så blir det den tredje Marvel-serien på ABC efter Agent’s of Shield och Agent Carter.

ABC och Marvel håller också på att utveckla en hemlig serie ihop med den Oscarsbelönade producenten John Ridley. Ryktet säger att projektet handlar om att försöka ge nytt liv åt en redan existerande superhjälte.