Trailer: Sista säsongen för Vida

Samtidigt som den första trailern för säsong 3 av Vida släpps så meddelar kabelkanalen Starz att säsongen som startar i april blir seriens sista.

Tanya Sarachos banbrytande Latinx-serie Vida handlar om de mexikansk-amerikanska systrarna Emma (Mishel Prada) och Lyn (Melissa Barrera). Den ena framgångsrik affärskvinna som alltid försöker använda huvudet, den andra mer oansvarig och mest driven av känslor.

Vid seriens start återförenas systrarna i sina barndomskvarter för att begrava sin mor, sälja en bar – och är det tänkt sedan återgå till sina helt olika liv. Men de upptäcker i stället hemliga identiteter, tillgivenhet och gemenskap. Serien har också ett tydligt Hbtq-tema och explicita sexscener.

När serien nu går mot sitt slut utlovar Tanya Saracho ett starkt slut: ”Jag fick berätta exakt den historia jag ville berätta, exakt som jag ville och det är ovanligt i den här branschen. Jag hoppas att ni ger den sista säsongen ett bra avslut, för låt mig säga att det är ett mäktigt sådant. Det är lika gripande som tidigare med scener och teman som jag aldrig sett på tv förut. Och som jag är oerhört stolt över”, skriver Saracho i sitt avskedsbrev till fansen.

Den tredje och sista säsongen av Vida har premiär på den amerikanska kabelkanalen Starz den 26 april. C More har de två första säsongerna men har ännu inte annonserat något svenskt premiärdatum för säsong tre.