Mera Wayward Pines först i augusti

Den gåtfulla thrillerserien som inte skulle ha någon andra säsong är snart tillbaka i USA. Men vi får vänta ända till den 29 augusti på svensk premiär för Wayward Pines.

Det var sagt i förväg att Wayward Pines skulle vara en eventserie begränsad till en säsong och med ett i förväg planerat slut. Men när tittarresponsen förra sommaren blev så positiv kunde Fox inte låta bli att förnya den M Night Shyamalan-producerade thrillerserien som bygger på Blake Crouchs boktrilogi med samma namn.

Den andra säsongen tar vid där den första slutade. Matt Dillons karaktär har gjort sitt och huvudrollen tas i stället över av Jason Patrick (The Lost Boys). Det är dr Theo Yedlins tur att vakna upp i Wayward Pines där det pågår ett uppror och hans hjälp behövs för att att bevara den utrotningshotade mänskligheten.

Hope Davis (Megan Fisher) har en annan stor roll i säsong två som även ser många andra välbekanta ansikten återvända, inklusive Tom Stevens (Jason Higgins), Terrence Howard (sheriffen Arnold Pope), Carla Gugino (Kate Hewson), Toby Jones (dr Jenkins/David Pilcher), Melissa Leo (sjuksköterskan Pam), Tim Griffin (Adam Hassler), Shannyn Sossamon (Theresa Burke) och Charlie Tahan (Ben Burke).

Tio nya avsnitt börjar sändas den 25 maj på Fox i USA. Här hemma får vi vänta till den 29 augusti, då thrillerserien har premiär på Fox Sverige.

Här är en trailer för säsong två av Wayward Pines:

https://www.youtube.com/watch?v=fvnu2PBiL3k