Mer ljus i säsong 3 av Orange Is the New Black

Den tredje säsongen av Orange Is the New Black kommer att bli ljusare än den andra. Handlingen kommer att kretsa kring förtroenden och mödraskap, avslöjar seriens skapare Jenji Kohan.

OITNBS3_3SEPT14_WHILDEN_D0014.NEF
Laura Prepons Alex Vause och Lori Pettys ”Lolly” har båda mer speltid i säsong 3.

Den 12 juni släpper Netflix säsong tre av Orange Is the New Black. Hittills är två trailrar och en första scen allt som funnits att spekulera kring, men i princip ingenting har avslöjats om handlingen. Nu har vi fått i alla fall lite mer kött på benen.

Jenji Kohan och sex av hennes skådespelare deltog i veckan i en panel hos Television Academy, där de pratade bland annat om nakenscener, det misslyckade fängelsesystemet i USA, huruvida OITNB är drama eller komedi och så förstås om säsong 3. Enligt Hollywood Reporter och Variety som hade reportrar på plats var Kohan väldigt försiktig med spoilers, men avslöjade i alla fall att den kommande säsongen blir lite ljusare än den förra. Säsong tre kretsar kring förtroenden och mödraskap – i alla fall ”lightly”. Tittarna kan också förvänta sig mer och djupare backstory om kvinnorna i Litchfield-fängelset.

OITNBS3_30SEPT14_WHILDEN_D0078.NEF
Taylor Schilling som Piper Chapman och Ruby Rose som den nya fången Stella.

Angående nakenheten så berättade Taylor Schilling (Piper Chapman) att hon var rädd för nakenscenerna innan hon via ett samtal med Jenji Kohan insåg att de är en viktig fysisk manifestation av inre sårbarhet.
– Jag måste ha ett bra skäl att skriva nakenscener för jag vet att det är mycket att begära, sa Kohan.
Annars skulle hon gärna ha ännu mer naket i OITNB.
– Vi har fortfarande den här pryda, puritanska kulturen, och vi visar också för lite kroppar av olika typer.

Kolla in den senaste trailern här och den enda scenen från den nya säsongen som Netflix delat med sig av här nedan.