Marspremiär för Bates Motel och Damien

Ett psycho som följs av satans son. Den fjärde säsongen av Bates Motel har premiär den 7 mars och följs sedan samma kväll av den nya skräckserien Damien.

Det är två tv-serier som är släkt med berömda skräckfilmer som nu paras ihop av tv-kanalen A&E. I båda serierna är det också äldre kvinnor som skyddar yngre män.

batesmotel-700x400

Den psykologiska thrillerserien Bates Motel är en sorts prequel till Alfred Hitchcocks klassiska skräckfilm Psycho från 1960. Freddie Highmore och Vera Farmiga gör huvudrollerna som Norman och Norma Bates. Serien är redan förnyad för både en fjärde och femte säsong. De två första säsongerna av Bates Motel finns på Netflix.

Damien_Hershey

Nya tv-serien Damien är Glen Mazzaras (The Walking Dead) fristående uppföljare till skräckfilmen Omen från 1976. I tv-serien möter vi den märkliga pojken i vuxen ålder. Barbara Hershey spelar Ann Ruthledge som skyddat Damien Thorn (Bradley James) hela hans liv och nu hjälper honom att konfrontera och omfamna sin anti-kristliga sida. Här är en ny trailer för Damien: