Det blir inga fler avsnitt av Mad Dogs

Det blir inga fler avsnitt av Mad Dogs, thrillerkomedin som nyligen hade premiär på Viaplay. Detta trots att serien är en framgång för Amazon som gärna sett en fortsättning.

Det är den exekutiva producenten Shawn Ryan (The Shield) som precis själv gett beskedet i en Twittertirad som sträcker sig över hela 19 poster och som avslöjar att skaparna av Mad Dogs och ledningen för streamingtjänsten Amazon hamnat i det som annars diplomatiskt brukar beskrivas som kreativa meningsskiljaktigheter. I slutändan tror jag att det är bättre att lämna serien ren och obefläckad, än att göra en urvattnad version av showen”, skriver Ryan som producerat Amazon-serien ihop med Chris Cole, skaparen av den brittiska originalserien med samma namn.

Ryan berättar vidare att han och Cole presenterat en plan för säsong 2 för Amazon – men att den fått nobben. ”Amazon ville inte göra den storyn och vi ville inte göra den typ av historia som de ville att vi skulle göra, så det kändes mer rätt att utropa sig som segrare efter tio avsnitt, vilket också var vår ursprungliga plan.”

Shawn Ryan avslutar med att tanka alla inblandade, och särskilt Chris Cole: ”Han har varit en fantastisk samarbetspartner. Han stod fast vid sin vision, sin moral och sin övertygelse hela vägen igenom”.

Stream Sverige har recenserat Mad Dogs som alltså kan streamas på Viaplay. Läs recensionen här.