Nicolas Cage leder Spider Man Noir-serie

Nicolas Cage gav röst åt Noir i Spider Man: Into the Spider-Verse. Nu tar han klivet fullt ut och spelar karaktären även i en live action-serie baserad på Marvels seriealbum. Noir är den nedkortade titeln.

Amazon Prime Video och MGM+ har beställt tv-serien som är ett samarbete mellan tv-veteranerna Oren Uziel och Steve Lightfoot och det Oscarsbelönade teamet bakom den animerade filmen Spider-Man: Into the Spider-Verse: Phil Lord, Christopher Miller och Amy Pascal. Samtliga är exekutiva producenter för Noir. De två förstnämnda är delar också ansvaret som showrunners.

Noir handlar om en åldrande och otursförföljd privatdetektiv i 1930-talets New York, som tvingas hantera sitt förflutna som stadens enda superhjälte. Titelrollen görs av Oscarsbelönade Nicolas Cage som gav röst åt karaktären i den hyllade animerade filmen där Spider-Man Noir är en av flera alternativa versioner av Spider-Man.

“Vi är överförtjusta över att ha Nicolas Cage i den här serien! Ingen annan kan som han förmedla patos, smärta och hjärta till den är speciella karaktären. Vi kunde inte be om ett bättre team för att utforska den här tolkningen av en sådan ikonisk karaktär i Sonys universum av Marvel-karaktärer,” säger Katherine Pope, President Sony Pictures Television Studios i ett uttalande.