Klart för ny säsong av Dead to Me

Netflix har förnyat Dead to Me. Christina Applegate och Linda Cardellini återvänder för att avsluta historien om Jen och Judys komplicerade vänskap.

Det börjar låta bekant nu. Att den tredje säsongen också blir den sista. Nu sällar sig Dead to Me till de många Netflixserier som inte får mer än tre säsonger. Seriens skapare Liz Feldman stannar dock hos streamingjätten för att utveckla nya serier: “Från start till mål, Dead To Me är exakt den serie som jag ville göra. Det har varit en sådan gåva. Att berätta en historia om sorg och förlust har utvecklat mig som konstnär och läkt mig som människa. Jag kommer för evigt att befinna mig i skuld till mina vänner för livet, Christina och Linda, och våra briljanta, talangfulla manusförfattare, skådespelare och crew. Jag är oerhört tacksam att Netflix har stöttat Dead to Me från dag ett och är glad att fortsätta vårt samarbete”, säger hon i ett uttalande.

Christina Applegate är också okej med beslutet: “Vi kände att detta var det bästa sättet att knyta ihop berättelsen om de här kvinnorna. Tack till alla fans. Vi kommer att återvända till jobbet när det är säkert att göra så”, skriver hon på Twitter.

Christina Applegate blev förra året Emmy-nominerad för sin roll som Jen och tippas bli det igen när årets Emmy-nomineringer presenteras i slutet av månaden. Kanske tillsammans med Linda Cardellini. Relationen mellan Jen och Judy och deras mörka hemligheter är vital i komedin med många dramatiska twistar där även James Marsden har en framträdande roll.

Säsong två av Dead to Me anlände till Netflix den 8 maj. Det lär dröja minst till samma tid nästa år innan finalsäsongen dyker upp hos steamingtjänsten.