Då tar Hilary Swank befälet i rymden

Oscarsbelönade Hilary Swank spelar astronaut och tonårsmamma i en ny dramaserie från Jason Katims. Away kommer till Netflix i september.

Det är inte långsökt att gissa att det kommer att bli mycket känslor inblandade i Away eftersom dramaserien är skapad av Jason Katims, som även ligger bakom serier som Friday Night Lights och Parenthood. Man kan också utgå från att det blir välspelat eftersom huvudrollen som astronauten Emma Green görs av dubbla Oscarsvinnaren (Boys don’t Cry och Million Dollar Baby) Hilary Swank. Dessutom uppbackad av Josh Charles (The Good Wife) som hennes man och tillika Nasa-ingenjör Matt Logan. Dottern Alexis spelas av Talitha Bateman (Hart of Dixie).

Här är en kort teaser där Netflix också avslöjar att de tio avsnitten av Away kommer att gå att streama från den 4 september:

Mycket står på spel när en bemannad rymdfarkost ska skickas till mars. En grupp elitastronauter från USA, Ryssland, Kina, Indien och Storbritannien har samlats ihop. Om allt går som det ska så kommer de att vara hemifrån och avskilda från sina närmaste i tre år. Under tiden kommer deras relationer på jorden och i rymden att sättas på prov, allt medan de kämpar för att överleva och hålla sig på rätt spår i jakten på mänsklighetens viktigaste mål. Dessutom med hela världens ögon riktade mot dem.

För Emma Green handlar det att leva med beslutet att lämna make och tonårsdotter bakom sig när de behöver henne som mest för att leda den internationella besättningen på deras färd till Mars.

Förutom Hilary Swank, Josh Charles och Talitha Bateman medverkar Mark Ivanir (Homeland), Ato Essandoh (Chicago Med), Ray Panthaki (EastEnders), Monique Curnen (Power) och Vivian Wu (China’s The Best Partner). Bland regissörerna återfinns svenska Charlotte Brändström.

Här också några bilder från Away som Netflix precis har offentliggjort:

Hilary Swank som Emma Green. Foto: Diyah Pera/Netflix
Josh Charles och Talitha Bateman som far och dotter. Foto: Diyah Pera/Netflix
Vivian Wu som Lu Wang och Ray Panthaki som Ram Arya. Foto: Diyah Pera/Netflix