Christina Applegate i ny Netflixkomedi

När Christina Applegate återvänder till våra tv-skärmar så är det i en mörkare typ av komedi än vi är vana vid. Dead to Me heter den nya Netflixserien.

Christina Applegate slog igenom redan som tonåring i den klassiska sitcomen Våra bästa år (Married with Children) som gick i elva säsonger 1986-1997. Efter Samantha Who? och Up All Night tog Applegate en paus från tv-rollerna. Nu är hon tillbaka i en Netflix-komedi som inte väjer för tunga ämnen som sorg, förlust och förlåtelse.

Christina Applegate och Linda Cardellini som Jen och Judy i i Dead To Me. Foto: Netflix

Christina Applegate och Linda Cardellini (Bloodline) spelar två kvinnor som möts i en stödgrupp och blir vänner trots sina helt olika personligheter. Lite oväntat så är det Cardellini som spelar den mer optimistiskt och frisinnade Judy medan Applegates Jen är spänd och stressad men fast besluten att lösa den smitningsolycka som orsakade hennes mans plötsliga bortgång. James Marsden (Steve), Ed Asner (Abe) och Brandon Scott (Nick) ingår också i rollistan.

Här är den officiella trailern för Dead to Me:

Christina Applegate är även exekutiv producent för den nya komediserien. Bland producenterna märks också komikern och Sverigevännen Will Ferrell. Serien är skapad av Liz Feldman, vars senaste serie One Big Happy bara fick en säsong.

Den 3 maj landar tio avsnitt av Dead to Me hos Netflix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *