Kimmy Schmidt åter i april – och 2017

Females har strong as hell. Netflix har redan förnyat Unbreakable Kimmy Schmidt, tre månader innan premiären av den andra säsongen i april.

Först meddelade Netflix att Unbreakable Kimmy Schmidt är tillbaka med sin andra säsong den 15 april. Sedan överraskade streamingtjänsten med en ännu större nyhet. Den Emmy-nominerade komediserien från radarparet Tina Fey och Robert Carlock (30 Rock) är även förnyad för en tredje säsong.

När serien började hade Kimmy Schmidt precis anlänt till New York efter att ha lurats att tillbringa 15 år i en bunker under jorden tillsammans med några medlemmar i en sekt. Den naiva, men fortfarande i grunden positiva Kimmy spelas charmigt av Ellie Kemper. Serien har också inneburit ett genombrott för Tituss Burgess som spelar Kimmys vän, den kämpande skådepelaren Titus Andromedon.

I säsong två låter Fey och Carlock Kimmy tackla lite tyngre livsfrågor och gå lite djupare emotionellt, men utan att för den skull förmörka den lättsamma tonen och soliga atmosfären som gett serien sin speciella karaktär. Samtidigt går vännen Tituss in ett nytt förhållande medan Kimmys boss Jacqueline (Jane Krakowski) precis lämnat sitt.

Två av de 13 avsnitten är lite längre, cirka 27 minuter vardera. Det är, enligt Tina Fey, i princip det enda som skiljer Unbreakable Kimmy Schmidt från en broadcast-serie, trots att serien som ursprungligen producerades för NBC nu kan vara friare i formatet på Netflix.