Kate Winslet i ny miniserie hos HBO

Kate Winslet återvänder till HBO. Hon ska producera och spela huvudrollen i en miniserie baserad på Hernan Diaz bästsäljande roman Trust.

Kate Winslet vann förra året en Emmy för sin insats i Mare of Easttown (bilden). Då stängde hon inte dörren helt för en andra säsong, men en fortsättning på miniserien verkar nu allt mindre trolig. I stället har Oscarsvinnaren skrivit på för ett helt nytt HBO-projekt.

Den nya miniserien bygger på en rykande färsk roman som HBO precis vunnit tv-rättigheterna till. Romanen Trust är skriven av Hernan Diaz från fyra olika personers perspektiv och olika genrer.

I centrum av berättelsen finns en känd finansman som när han läser en roman baserad på sitt eget liv blir så missnöjd med hur han och hans hustru porträtterats att han ber sin sekreterare att spökskriva en memoarbok. Hans medhjälpare blir dock allt mer obekväm med hur finansmannen skriver om sitt livs historia och sin hustrus plats i det.

Kate Winslet ska både spela en av huvudrollerna och producera miniserien ihop med bland andra Hernan Diaz. Enligt Variety är HBO nu på jakt efter en manusförfattare som ska ansvara för tv-bearbetningen.