Twin Peaks till HBO Nordic – premiär 22 maj

DELA

Få serier har inspirerat så många tv-skapare som Twin Peaks. Nu är det klart att den nya säsongen visas av HBO Nordic med start den 22 maj.

HBO Nordic har ett nära samarbete med det amerikanska betal-tv-bolaget Showtime så det är ingen stor överraskning att även Twin Peaks hamnar hos den nordiska streamingtjänsten. Men nu är det bekräftat att HBO Nordic inleder med ett dubbelavsnitt den 22 maj, dagen efter Showtime-premiären i USA.

Flip eller flop? Många undrar och är nyfikna på nya Twin Peaks. De två originalsäsongerna sändes 1990-1991, och kom att bli banbrytande tv med sin udda blandning av surrealism, realism, skräck och humor. Precis som originalserien är nya Twin Peaks skriven och producerad av David Lynch och Mark Frost. Lynch har själv regisserat samtliga 18 nya avsnitt i den tredje säsongen som utspelar sig 25 år efter att invånarna i den lilla staden chockades av mordet på 17-åriga Laura Palmer. David Lynch kommer även att reprisera sin roll som FBI-chefen Gordon Cole.

Nya Twin Peaks bjuder på många återföreningar. Det handlar inte bara om alla skådespelare vars karaktärer från originalserien, däribland Kyle MacLachlans FBI-agent Dale Cooper, återvänder till den på ytan idylliska småstaden längst uppe i norra Kalifornien. David Lynch har också valt nya skådespelare som han jobbat ihop med tidigare i filmsammanhang. Laura Dern, nyss aktuell i Big Little Lies, återförenas inte bara med sin gamle regissör utan också med Kyle MacLachlan, som hon spelade mot i Lynch-filmen Blue Velvet från 1986. En annan är Naomi Watts, som fick sitt stora genombrott i David Lynch noir-film Mullholland Drive från 2001. Tom Sizemore, Jennifer Jason Leigh och Amanda Seyfried är tre andra namn som också kan läggas till den redan imponerande rollistan.

De två originalsäsongerna av Twin Peaks, totalt 30 avsnitt, finns tillgängliga på HBO Nordic redan nu.