Högre tempo och mer sex i Daredevil säsong 2

Högre tempo, mer sex – och så the Punisher och Elektra. Det kan vi förvänta oss av Daredevil när Netflix är redo att släppa den andra säsongen framåt våren 2016.

Ändra inte på ett vinnande koncept, brukar det sägas. Men produktionen bakom superhjälteserien Daredevil verkar tänka precis tvärtom. Kanske är det också oundvikligt efter bytet av showrunner. Steve S DeKnight har ersatts av Doug Petrie och Marco Ramirez, och enligt Entertainment Weekly, som varit på plats under inspelningen, kan fansen förvänta sig ett högre tempo, mer romantik och sex och en ännu mer moralisk komplex historia i den andra säsongen av Marvel-serien.

Ett exempel på det högra tempot är att det i den första säsongen tog tre avsnitt innan tittarna fick se en skymt av Kingpin (Vincent D’Onofrio förväntas dock inte medverka alls i säsong 2). I den andra säsongen introduceras Frank Castle aka The Punisher (Jon Bernthal från The Walking Dead) nästan omedelbart. ”Fördelen med alla fortsättningar är att man kan kasta sig rakt in. Vi satte högsta fart direkt och sedan sprang vi så fort vi bara kunde”, säger Petrie till Entertainment Weekly.

Netflix_Daredevil_Jon_Bernthal_The_Punisher

Frank Castle är en specialagent med ett tragiskt förflutet som gör sig själv till New Yorks medborgargarde. Han har samma mål som Matt Murdock (Charlie Cox), att städa bort kriminaliteten från gatorna, men använder vapen och mördar rätt och slätt alla bovar som kommer i hans väg. Om han är en hjälte eller skurk är uppe för tolkning och Marvel-fansen är långt ifrån eniga på den punkten. ”Tittarna kommer att hålla på mannen med vapen, men vi kommer också att tvinga människor – på samma sätt som vi tvingar Matt – att tänka om. Att ta lagen i egna händer i USA 2015 är knepig skit. Vi har inte undvikit den komplicerade rikedom som är dagens verklighet”, säger Ramirez och tillägger att de vill få människor att tänka.

Marvel's Daredevil

När det gäller sex och romantik så kommer Matt Murdock att ha relationer både med Karen (Deborah Ann Woll) och sedan också sin gamla flickvän från college. Det är Elektra (Elodie Yung, bilden), en annan antihjälte i Marvels universum, här dock en mycket annorlunda version jämfört med den Elektra vi fick se Jennifer Garner gestalta på filmduken.

Daredevil är den första av de fyra superhjälteserier som ingår i samarbetet mellan Marvel och Netflix. De andra är Jessica Jones (som släpptes i november), Luke Cage och Iron Fist. Så småningom ska alltihop kulminera i serien The Defenders där alla fyra superhjältarna jobbar tillsammans.