Hill och Stone återförenas i Netflix-serie

Stjärnorna flockas hos Netflix. Senast i raden är Emma Stone och Jonah Hill som ska medverka i en amerikansk version av den norska komediserien Maniac.

För nio år sedan lanserades high school-filmen Superbad och satte fart på karriärerna för Jonah Hill och Emma Stone. Nu återförenas de båda i en mörk komediserie. Cary Fukunaga, hyllad för sin regi i första säsongen av True Detective och i Netflix originalfilm Beasts of No Nation, ska regissera alla avsnitt.

Med Fukunaga, Stone och Hill ombord, alla tre även som exekutiva producenter, tog det inte många dagar för produktionsbolaget att få serien såld. Streamingjätten Netflix har beställt tio avsnitt på en gång.

Maniac handlar om en man i 30-årsåldern som i den norska originalserien heter Espen. Inne i hans eget huvud är hans liv ett enda långt party, men i verkligheten är Espen patient på ett psykiatriskt sjukhus och har aldrig yttrat ett ord. När hans nya psykolog börjar utmana honom blir han tvungen att omvärdera vad det är för liv som han vill leva.

Här är en trailer för norska Maniac.