Håll ögonen på: Jaimie Alexander

Här är #6 i vår serie om streamingaktuella skådespelare som är värda att hålla ögonen lite extra på: Jaimie Alexander, aktuell i Blindspot.

Efter mindre roller i tv-serierne Kyle XY och Nurse Jackie var det rollen som den nordiska guden Sif i Kenneth Branaghs Thor-film från 2011, som katapultade skådespelerskan från Texas upp till Hollywoods övre skikt. Hon återvände två år senare till rollen som Lady Sif i uppföljaren Thor: The Dark World och ska reprisera rollen igen 2017 i Thor: Ragnarok. Karriärens höjdpunkt är dock tills vidare spänningsserien Blindspot, som har överträffat alla förväntningar på tv-kanalen NBC. Hela 12,7 miljoner tittare har troget följt den nya serien som redan är förlängd med ytterligare en säsong.

Fakta 1:
Jaimie gör själv många av de farliga stuntsen i Blindspot.

Fakta 2:
Hon är från Greenville, South Carolina, men flyttade till Grapevine i Texas redan som fyraåring. I dag är hon bosatt i Los Angeles.

Fakta 3:
Jaimie har gästspelat i två avsnitt av Marvel-serien Agents of Shield som sin mest kända karaktär, Lady Sif.

Fakta 4:
Den 31-åriga skådespelerskan är förlovad med Peter Facinelli, känd från Twilight-filmerna och Supergirl.

Fakta 5: År 2013 spelade hon in actionfilmen The Last Stand med självaste Arnold Schwarzenegger. Hon gjorde rollen som vicesheriff Sarah Torrence.

Fakta 6:
I skolan försökte Jaimie sig på teater, men en lärare gillade inte hennes sång. Därför bytte hon spår, och började i stället med brottning där hon kämpade mot killarna.