Tv-serie på väg om Draculas kvinnor

Den klassiska skräckromanen Dracula har inspirerat många filmer och tv-serier. Den senaste i raden fokuserar på den blodtörstiga grevens kvinnor.

Tv-kungen Greg Berlanti förknippas mest med superhjälteserier. Han är mannen bakom Arrow, The Flash samt nya Supergirl och DC’s Legends of Tomorrow. Totalt kommer han att ha sex serier på de stora amerikanska kanalerna under den kommande tv-säsongen. Läs mer om det här.

Men Greg Berlanti nöjer sig inte med detta. Tillsammans med manusförfattaren Roberto Aguirre-Sacasa har han ytterligare en serie på gång, den Bram Stoker-inspirerade Brides. NBC har redan beställt ett pilotavsnitt.

I denna historia har professor Van Helsing inte dödat greve Draculas tre vampyrbrudar. Tvärtom har de överlevt i århundraden och lever nu i en otraditionell familj mitt i New York city. Huvudpersonerna beskrivs som tre starka, sexiga, självständiga kvinnor med skiftande bakgrund.

Vampyrkvinnorna finns med i Bram Stokers klassiska roman och karaktärerna har sedan på ett eller annat sätt dykt upp i de flesta filmatiseringar. Redan 1960 gjordes en film som hade originaltiteln The Brides of Dracula. Bilden som illustrerar denna artikel är från Francis Ford Coppolas Dracula-film från 1992 med Monica Bellucci, Michaela Bercu och Florina Kendrick som de tre vampyrbrudarna.