Här är bevisen för att Jon Snow lever

Game of Thrones har slutat för säsongen, men spekulationerna fortsätter. Internet tror inte på att Jon Snow är död. Här är de fem ”bevisen”.

Jon ”You know nothing” Snow såg av allt att döma ut att gå mot en blodig död i säsongsfinalen av Game of Thrones. Men fansen vägrar att acceptera fanfavoritens bortgång. I stället radas det upp ”bevis” på motsatsen. Zap2it har sammanfattat läget:

1. Kit Harrington har inte klippt sig. Varför behålla de långa lockarna om kontraktet inte längre gäller, undrar fansen. Harrington själv har sagt att han kan klippa sig om han vill, men att han vant sig vid det långa håret.

2. Kit Harrington har synts i Belfast. Alla GoT-fans vet att skådespelarna har Belfast som hemmaplan under stora delar av året eftersom många scener spelas in där. När Harrington spottades i Belfast strax efter att inspelningarna av säsong 6 startat var fansen säkra: han var på väg till ett så kallat table read.

3. Ingen Jon Snow på GoT-prylarna. HBO Shop Europe presenterade nyligen en kollektion tillägnad de döda karaktärerna, men ingen Jon Snow så långt ögat kunde nå.

4. Ingen konst till Jon Snows ära. Game of Thrones har som tradition att hylla sina dödade karaktärer i slutet av avsnitten med vackra grafiska konstverk. Men säsongsfinalens ”beautiful death”-hyllning förärades Stannis Baratheon, inte Jon Snow.

5. Emilia Clarke är inte säker på att Jon Snow är död. Clarke, som spelar drakdrottningen Daenerys Targaryen, har i en intervju sagt att det är 50/50-chans att Jon Snow överlevt. Fansen väljer att tolka det som en bekräftelse på att Kit Harringtons karaktär återvänder i säsong 6.