Från demonjakt till kärleksjakt

One Day at a Time-skaparen Gloria Calderón Kellett har hittat sin nya stjärna. Emeraude Toubia från Shadowhunters är klar för With Love.

Gloria Calderón Kellett skapade komediserien One Day at a Time ihop med Mike Royce. Nu har hon tagit sitt produktionsbolag till Amazon Studios. Hennes första serie inom ramen för Amazon-dealen är en romantisk dramakomedi som utspelar sig under perioden från november till början av januari som i USA benämns the holidays.

I centrum för With Love finns två syskon, Lily och Jorge Diaz, vars mission är att hitta ett syfte med livet. Emeraude Toubia, som jagade demoner i tre säsonger som Isabelle Lightwood i Shadowhunters, är klar för den kvinnliga huvudrollen. Hennes Lily är en hopplös romantiker med en tajt mexikan-amerikansk familj. Hon söker efter sann kärlek efter att ha brutit upp från sin på-papperet-perfekta pojkvän.

”Så otroligt glad över att äntligen få dela med mig av det här drömprojektet. Tack till Gloria Calderón Kellett för att du skapat den här underbara historien och gett mig förtroendet att ge liv åt Lily. Kan inte vänta på att få starta på den här vackra resan tillsammans”, skriver Emeraude Toubia på Twitter.

Dagen därpå presenterades även vem som ska spelas Lilys bror. Rollen som Jorge Diaz har gått till Mark Indelicato (bilden), känd från Ugly Betty och HBO Max-aktuella Hacks. Jorge beskrivs som festens mittpunkt, stilig, och väldigt beskyddande vad gäller sin syster och sin mexikan-amerikanska familj. Efter att ha dejtat i åratal har han äntligen hittat en man som är god nog att presentera för familjen, men han är nervös inför att göra det.

Produktionen av With Love ska starta under den här månaden.

Gloria Calderón Kellett har också via sitt produktionsbolag GloNation Studios flera andra projekt under utveckling hos Amazon.

Verona är ett entimmesdrama som tar klassiska Shakespeare-historier och placerar dem i nutida high school-miljöer. Glowing Up är en animerad serie som är baserad på romanen Mismatched som i sin tur är en modern version av Jane Austens Emma. Dating the Lopez Ladies är också ett animerat projekt, som följer en storvuxen 25-åring som skapat en framgångsrik strip som handlar om hennes alter ego Gabby.

Uppdaterat 2021-06-05 med uppgifterna om Jorge Diaz.