Foy och Bettany i A Very British Scandal

Claire Foy och Paul Bettany har anslutit till uppföljningen från teamet bakom A Very English Scandal. En famös skilsmässa står nu i förgrunden.

A Very English Scandal, med Hugh Grant och Ben Whishaw i huvudrollerna, berättade historien om den socialliberala partiledaren Jeremy Thorpe, som 1979 stod inför rätta anklagad för att ha mördat sin homosexuella före detta älskare. Miniserien var en stor framgång för Amazon och BBC som nu bestämt sig för att fortsätta samarbetet med en ny lika kort säsong.

I A Very British Scandal handlar manuset av Sara Phelps (The Pale Horse; Dublin Murders) om en societets-skilsmässa.

Ethel Margaret Campbell, eller hertiginna av Argyll, var berömd för sin karisma, skönhet och stil, men också för den skandalösa skilsmässan från sin andra make, den elfte hertigen av Argyll, som dominerade förstasidorna på 1960-talet. I bevakningen ingick anklagelser om stöld, våld drogmissbruk, mutor, hemliga inspelningar och explicita bilder.

The Crowns Claire Foy ska spela hertiginnan Ethel Margaret Campbell och WandaVisions Paul Bettany hertigen av Argyll, Ian Douglas Campbell,

Sarah Phelps uttalande: “Att skriva historien om Margarets liv och de händelser som ledde fram till hennes skilsmässa från hertigen har varit ett passionsprojekt för mig sedan 1993 när jag först hörde hennes namn och började lära mig mer om henne. Jag kände mycket starkt att hon straffades för att vara kvinna, för att vara synlig och för att vägra träda tillbaka, vara en snäll flicka och försvinna in i tystnad. Det här dramat är en hyllning till henne.”

A Very British Scandal kommer att bestå av tre entimmesavsnitt och ha premiär på BBC One i Storbritannien och Amazon Prime i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. När serien blir tillgänglig utanför dessa länder framgår inte i nuläget, men Sony Picture Televisions är internationell distributör.