Första teasern för Neil Gaimans Dead Boy Detectives

De är bästa vänner – och spöken. Karaktärerna i Dead Boy Detectives föddes ur The Sandman. Nästa år får även detta seriealbum av Neil Gaiman en egen tv-serie hos Netflix.

“Från författaren av The Sandman, producenten av You och skaparen av The Flight Attendant”. Så marknadsförs Dead Boys Detectives i den första teasern. De som åsyftas är Neil Gaiman, Greg Berlanti och Steve Yockey.

Författaren Neil Gaiman, som skapade Vertigo-serien Dead Boy Detectives ihop med Matt Wagner, är numera lika känd som tv-skapare. Gaiman, som är knuten till Amazon Studios, är dock inte ansvarig för Netflixproduktionen. I stället är det Steve Yockey som är showrunner ihop med Beth Schwartz (Arrow).

Vägen har varit krokig och premiären dröjer tills någon gång nästa år. Serien beställdes från början av HBO Max, som introducerade karaktärerna i Doom Patrol, men när den första teasern släpps så är det hos Netflix som därmed utvidgar sitt The Sandman-universum.

Dead Boy Detectives beskrivs som en modern spökhistoria som utforskar förlust, sorg och död via två döda brittiska ungdomar, Edwin Payne och Charles Rowland, och deras högst levande klärvoajanta vän Crystal Palace. Det är om man får tro marknadsföringrn som en gammaldags detektivserie – fast mörkare och på psykedeliska droger.

De döda detektiverna och bästa vännerna Edwin Payne och Charles Rowland spelas av nykomlingen George Rexstrew och Jayden Revri (The Lodge). Enligt teasern är Edwin hjärnan och Charles musklerna på detektivbyrån.

Crystal Palace spelas av Kassius Nelson (Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events). I rollistan finns även Briana Cuoco (The Flight Attendant) som Jenny the Butcher, Ruth Connell (Supernatural) som Night Nurse, Yuyu Kitamura (The Expatriates) som Niko och Jenn Lyon (Justified) som Esther.