Mer Spartacus tio år senare från samma skapare

Steven S DeNight återvänder till sitt Spartacus-universum. Tio år senare planerar Starz ett nytt kapitel av det brutala historiska dramat om en rebellisk gladiator i antikens Rom.

När alla tv-och streamingbolag försöker rädda affären via franchise och spinoffer är det ingen som blir förvånad över att Starz nu plockat fram Spartacus från arkiven för att spinna vidare på det historiska dramat.

Den nya säsongen ska enligt programförklaringen ta vid i efterdyningarna av att Spartacus rebellarmé besegrats och berätta en historia om förräderi, bedrägeri och blod i den förebådande skuggan av Rom. 

“Det är en sådan ära att bjudas in att återvända till Spartacus-världen och att mötas av ett sådant oförbehållsam kreativt stöd från kollegerna på Starz och Lionsgate. Tillsammans skapar vi något verkligt unikt och ovanligt för det nya kapitlet i denna episka historia”, säger Steven S DeKnight i ett uttalande.

Steven S DeKnights originalserie byggde på den historiska personen Spartacus som ledde en slavrevolt. Varje säsong hade en undertitel. Liam Whitfield spelade titelrollen i Blood and Sand, men insjuknade och den andra säsongen, Gods of the Arena, förvandlades till en prequel. Efter Whitfields död spelades Spartacus av Liam McIntyre i Venegeance och War of the Damned.