Första titten: Wayward Pines säsong 2

M Night Shyamalans gåtfulla thrillerserie Wayward Pines skulle bara bestå av en säsong. Men i maj är dramat likväl tillbaka. Fox lockar med en första titt på säsong två.

Wayward Pines, som bygger på Blake Crouchs populära boktrilogi med samma namn, blev förra sommaren en stor framgång för Fox som inte kunde låta bli att förnya serien med andra säsong. Om det var smart eller inte får vi veta i slutet av maj, när serien återvänder till tv-rutan, men redan nu går det att se de första klippen från säsong två. De visades för fansen för första gången under Wondercon i helgen. Där förklarar också Crouch och hans producentkolleger varför det blev en andra säsong.

Den andra säsongen tar vid där den första säsongen slutade, men med en ny huvudkaraktär, dr Theo Yedlin (Jason Patrick), som anländer till den på ytan så fridfulla hålan Wayward Pines. Men farorna lurar i det fördolda och det pågår en strid mellan invånarna om hur den utrotningshotade mänskliga rasen ska räddas – och de köttätande varelserna i skogen.

Många av skådespelarna från säsong ett finns även med i den nya säsongen. Hope Davis och Tom Stevens har avancerat till den fasta ensemblen. Återvänder i mer eller mindre omfattning gör även Terrence Howard, Carla Gugino, Toby Jones, Melissa Leo, Tim Griffin, Shannyn Sossamon och Charlie Tahan.

Den andra säsongen, som består av tio avsnitt, har premiär den 25 maj på amerikanska Fox. Kort därefter på Fox Sverige som dock ännu inte meddelat något officiellt svenskt premiärdatum.