Rosie Perez till Billy Crystals psykologiska thrillerserie

Billy Crystals miniserie Before har fått förstärkning. Rosie Perez och Judith Light har anslutit till den psykologiska thrillerserien från Apple TV+.

Billy Crystal har haft en lång och framgångsrik karriär ända sedan slutet av 1970-talet då han fick sitt genombrott i komediserien Soap, eller Lödder som serien fick heta i Sverige. Bland höjdpunkterna återfinns den klassiska filmen När Harry mötte Sally och uppdragen som Oscars-värd.

Tv-rollerna har varit sparsmakade men nu är Billy Crystal aktuell både som en av producenterna för Before och i huvudrollen som barnpsykiatrikern Eli.

Sarah Thorp har skrivit manuset till Before, som av Apple TV+ beskrivs som en atmosfärisk, karaktärsdriven psykologisk thriller.

Enligt synopsis har Eli förlorat sin hustru då han möter en ung problemfylld pojke som tycks ha en spöklik koppling till hans förflutna. Rosie Perez, senast i Your Honor och The Flight Attendant, spelar Denise, fostermor till Elis patient Noah.

Judith Light, färsk Emmy-vinnare för sin gästroll i Poker Face, spelar Elis stora kärlek, den förföriskt mystiska Lynn. Hennes död inte är vad den först synes vara och när Eli gräver djupare visar det sig att kvinnan som han trodde sig känna levt ett hemligt liv och nu hemsöker honom från graven.

Inspelningen av Before startade förra våren men fick avbrytas på grund av strejkerna. Nu har produktionen återupptagits och filmning pågick i förra veckan i Hoboken, 0New Jersey.