Titel och produktionsstart för Terminal List-spinoff

Amazon Primes Terminal List-spinoff om Taylor Kitschs karaktär Ben Edwards har fått en titel. Även Chris Pratts karaktär James Reece kommer att ha en prominent roll i The Terminal List: Dark Wolf.

Chris Pratt-ledda The Terminal List hade premiär i juli 2022 och blev en hit för Amazon Prime. Serien är en konspirationsthriller baserad på en bästsäljande roman av Jack Carr. Handlingen följer navy seal-befälet James Reece efter att hela hans platon blivit utsatt för ett bakhåll under ett hemligt uppdrag med höga insatser. 

Jack Carr har skrivit ytterligare fyra romaner om James Reece sedan debuten 2018 så det finns gott om källmaterial. En andra säsong baserad på den andra boken True Believer annonserades i februari förra året.

Samtidigt beställde Amazon Prime även en prequel-serie som ska ge mer bakgrund till Taylor Kitschs fanfavorit, marinsoldaten Ben Edwards. Showrunnern David DiGilio ska berätta en spionhistoria som beskriver Edwards resa från navy seal till hemlig agent i CIA:s paramilitära verksamhet och i serien utforska krigets mörka sidor och den mänskliga uppoffringen som kommer med det.

Streamingtjänsten har nu annonserat på sociala medier att serien fått titeln The Terminal List: Dark Wolf och att produktionen startar i början av detta år. Av inlägget framgår att Chris Pratt, som repriserar rollen som James Reece, kommer att ha en betydande roll även i spinoffen.

Andra karaktärer som kommer att inkluderas i Dark Wolf är Raife Hastings, Mohammed Farooq och Ernest “Boozer” Vickers, i säsong ett spelad av den Jared Shaw, före detta navy seal-soldat och en av seriens producenter.

Inget premiärdatum har ännu annonserats för The Terminal List: True Believer, som försenats bland annat på grund av Chris Pratts mycket upptagna schema. Med tanke på att produktionen nu inleds för Dark Wolf ser det ut som om spinoffen når Amazon Prime Video-tittarna först, troligen någon gång under 2025.