Teaser: seriemördardramat Mindhunter

DELA

Stjärnregissören David Fincher och filmstjärnan Charlize Theron är två av producenterna för seriemördardramat Mindhunter. Nu finns den första teasern från Netflix.

Det är inte första gången som David Fincher tacklar ämnet seriemördare. Han gjorde det både i genombrottsfilmen Seven och senare i Zodiac. Mindhunter är Finchers andra tv-projekt ihop med Netflix efter framgångarna med det politiska dramat House of Cards. Fincher regisserar själv premiäravsnittet och fungerar även som exekutiv producent ihop med bland andra skådespelerskan Charlize Theron (Mad Max: Fury Road) via hennes produktionsbolag.

Den nya Netflix-serien bygger på boken Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, utkommen 1996 och författad av den före detta agenten John Douglas ihop med Mark Olshaker. Douglas var en av de första som jobbade med att utveckla tekniker och strategier för att jaga seriemördare och våldtäktsmän och har själv fungerat som inspiration för flera fiktiva karaktärer, som Jack Crawford i När lammen tystnar, Will Graham i Hannibal och Jason Gideon i Criminal Minds.

Tv-serien utspelar sig 1979 och handlar om två FBI-agenter gestaltade av Jonathan Groff (Looking) och Holt McCallanay (CSI Miami). Fringe-stjärnan Anna Torv spelar en psykolog.

Den första säsongen av Mindhunter landar hos Netflix i oktober. Exakt premiärdatum ännu inte annonserat.