Familjeaffär vid reboot av Xena

Inte heller Xena – Krigarprinsessan lämnas i fred av tv-bolagen. 20 år efter premiären vill NBC göra en modern version, avslöjar Hollywood Reporter.

Xena: Warrior Princess, eller Xena – Krigarprinsessan som den alltså kom att heta i Sverige, började sändas 1995 och rullade sedan på ända till 2001. Äventyrserien spelades in i Nya Zeeland, där även seriens stjärna Lucy Lawless kommer ifrån.

Enligt Hollywood Reporter är det Xenas ursprungliga producenter Rob Tapert och Sam Raimi som tillsammans med NBC och NBC Universal International påbörjat förberedelserna för en reboot. Lucy Lawless ska tydligen också vara inblandad i projektet. Det talas om att producenterna, varav den ene (Tapert) är hennes make, vill ge Lawless någon form av roll framför kameran, men också bakom kulisserna.

Lawless har haft en framgångsrik tv-karriär även efter att Xena bokstavligen gick i graven och är just nu aktuell i Salem, en serie om den forna tidens häxprocesser. Hon blev också nyligen klar för Starz Ash vs Evil Dead, uppföljaren till Evil Dead, där hon återförenas med Raimi och maken Tapert.

Producenterna letar just nu efter en manusförfattare som ska modernisera Xena och förvandla henne till en superhjälte för den nya generationen. Enligt källor till Hollywood Reporter så vill producenterna att hon ska ha samma karisma som Lucy Lawless och vara lik smart som Katniss i Hunger Games. Om Xenas nära vän och vapendragare Gabrielle (Renee O’Connor) också kommer att finnas med i rebooten framgår inte.

Här kan ni läsa om några reboot-planer: Arkiv X, Prison Break, Twin Peaks, Huset fullt och Heroes.