Ash vs Evil Dead snart på C More

Ash är en kultfigur i skräckfilmsgenren. Streamingtjänsten C More har nu säkrat rättigheterna till hans comeback i nya tv-serien Ash vs Evil Dead.

Kultfilmen Evil Dead från 1981 kostade 375 000 dollar att göra, men drog in mer än 29 miljoner dollar världen över. Nu får vi snart möta Ash Williams igen. Men inte i en halvdan nytolkning, skriven av en måttligt entusiastisk manusförfattare och flankerad av en handfull nya, unga skådespelare. I stället görs tv-serien Ash vd Evil Dead av samma team som för snart 35 år sedan skapade splattermagi.

Sam Raimi skriver och regisserar, kollegan Robert Tapert producerar och skådespelaren Bruce Campbell drar på sig arbetskläderna, spänner fast motorsågen på armstumpen och återvänder till glansrollen som Ash. Och de har inte lagt fingrarna emellan bara för att skräckhistorien nu ska visas i tv-formatet. Raimi förklarar: ”Starz ville inte mixtra med konceptet eller utvidga formatet, och det är jag evigt tacksam för. Med halvtimmeslånga avsnitt kan vi verkligen tända på alla cylindrar, testa gränser och skruva upp tempot på max.”

Några nyheter finns det dock i tv-serien. Den ofrivillige skräckhjälten Ash får här sällskap av immigranten och polaren Pablo (Ray Santiago) och mystiska Ruby, spelad av självaste Lucy Lawless (Xena – Krigarprinsessan), som känner väl till  Deadite-problemet, men inte är så värst förtjust i Ash. Bruce Campbell: ”Ash är inte en lagspelare. Han har inte förändrats så mycket sedan sina dagar som lagerpåfyllare i supermarketen. Han är fortfarande en clown, men det ska han ju vara!”.

Ash vs Evil Dead har i första vändan producerats i tio avsnitt, men faller serien i god jord hos tittarna kan Raimi och Campbell tänka sig att fortsätta splatteräventyret. ”Är du galen? Jag skulle älska att arbeta med detta under de kommande åren”, säger Bruce Campbell.

Skräckkomedin Ash vs Evil Dead har premiär lagom till halloween. Den 31 oktober sänds första avsnittet på Starz. Dagen därpå på C More. Här är en trailer där karaktärerna i den nya serien presenteras: