Emma Thompson och Ruth Wilson i thrillerserie hos Apple TV+

Efter framgångarna med Slow Horses så satsar Apple TV+ på att bearbeta ytterligare en boksvit av Mike Herron. Emma Thompson och Ruth Wilson ska leda Down Cemetery Road.

Oscarsvinnaren Gary Oldman har gjort spiondramat Slow Horses till en av de mest populära serierna hos Apple TV+. Den fjärde säsongen väntas någon gång i slutet av året och en femte är redan beställd. Nu ska ännu en romansvit av den brittiska författaren Mike Herron bli serie hos Apple TV+. Även denna gång med en Oscarsvinnare, Emma Thompson, i ledarrollen.

Oxford-serien som inleds med Down Cemetery Road har två kvinnliga huvudkaraktärer. Emma Thompson, som också är exekutiv producent, ska spela privatdetektiven Zoë Boehm och Ruth Wilson (The Affair, His Dark Materials) ska spela Sarah Tucker, som blir besatt av att hitta en ung grannflicka som hon tror försvunnit efter att ett hus exploderat i en annars stillsam förort till Oxford.

Sarah Tucker anlitar Zoë Boehm och tillsammans hamnar de mitt i en komplex konspiration där det visar sig att människor som tros ha varit döda sedan länge är levande samtidigt som många levande snart finns bland de döda.

“‘Down Cemetery Road’ har allt som kännetecknar Mike Herrons roliga och skarpa författarskap och jag är glad att vi kan ge liv åt det med så fantastiska skådespelare. Emma Thompson och Ruth Wilson kommer att göra det till en oslagbar följeslagare till Slow Horses,” säger Jay Hunt, creative director, Europe, Apple TV+.

Morwenna Banks, som också skrivit för Slow Horses, är huvudförfattare och exekutiv producent för Down Cemetery Road.