Datum för Criminal Minds-comebacken

FBI:s elitteam är samlat igen. Criminal Minds-rebooten som alla trodde var död har nu fått ett premiärdatum av Paramount+.

Kriminalserien om FBI:s enhet för beteendeanalys lanserades 2005 och var under sina 15 säsonger en av CBS mest populära serier. Den har också genom åren fått två spinoffer, Criminal Minds: Suspect Behavior and Criminal Minds: Beyond Borders.

Efter en del hinder på vägen har CBS nu skakat liv i originalserien igen, och det sker med merparten av fanfavoriterna från förr. Paget Brewster, Joe Mantegna, Kirsten Vangsness, Adam Rodriguez, A J Cook och Aisha Taylor repriserar sina roller. Showrunnern Erica Messer har också återvänt till serien som fått den uppdaterade titeln Criminal Minds: Evolution.

Återvänder gör däremot inte Matthew Gray Gabler som nöjer sig med 15 säsonger som Spencer Reid, och Daniel Henney som är upptagen med The Wheel of Time, men som kan bli aktuell så småningom för gästinhopp om schemat tillåter.

I säsong 16 av Criminal Minds står FBI-gänget inför sitt största hot hittills, en okänd förövare som tillbringade pandemin med att forma ett nätverk av seriemördare. När samhället öppnar upp igen börjar nätverket agera och FBI:s enhet för beteendeanalys måste jaga förövarna, ett mord i taget.

Paramount+ i USA har meddelat att reboot-serien får premiär på den 24 november, vilket sammanfaller med den amerikanska högtiden Thanksgiving. Då släpps de två första av totalt tio nya avsnitt.

I Sverige har den nya streamingtjänsten Skyshowtime precis lanserats. Där ingår serier från Paramount+.