Coster-Waldau mot Garner i Apple-serie

Nikolaj Coster-Waldau ska spela Jennifer Garners försvunne make i Apple-serien baserad på romanen The Last Thing He Told Me.

The Last Thing He Told Me är en roman av den bästsäljande författaren Laura Daves som inte ens hade hunnit släppas när Apple i december 2020 annonserade att romanen ska bli tv-serie. Laura Dave svarar själv för tv-bearbetningen tillsammans med maken Josh Singer.

Historien handlar om Hannah, vars försvunne make lämnat en lapp där han ber henne att skydda hans moderlösa 16-åriga dotter från ett tidigare förhållande. Styvdottern vill först inte ha något med henne att göra, men ett band växer fram mellan dem i jakten efter sanningen om deras försvunne make och far.

Jennifer Garner är klar sedan tidigare för rollen som Hannah och Angourie Rice som styvdottern Bailey. Nu ansluter Nikolaj Coster-Waldau för att spela den försvunne maken Owen.

Den danska skådespelaren blev värdsberömd som Jaime Lannister i HBO:s fantasyserie Game of Thrones. För ungefär ett år sedan talades det om tv-comeback för Coster-Waldau i en bearbetning av Christina Clancys roman The Second Home. I vilken fas det projektet befinner sig är dock oklart i nuläget. 

Julia Roberts var påtänkt för huvudrollen i The Last Thing He Told Me, men en schemakonflikt gjorde att hon hoppade av och ersättes av Jennifer Garner. Garner ska även vara med och producera miniserien ihop med bland andra Reese Witherspoon och hennes produktionsbolag Hello Sunshine.