Chris Carter räknar med mer X-Files

Oddsen är goda för ännu en säsong av The X-Files. Efter finalen i USA i natt säger skaparen Chris Carter att han räknar med att göra ny avsnitt. Frågan är bara när.

“I can tell you, almost without a doubt, we will come back”, säger Carter exempelvis till New York Times.

De amerikanska kritikerna jublar inte precis över finalen i natt, men den sex avsnitt långa säsongen har totalt sett varit en stor framgång för tv-bolaget Fox som inte oväntat vill ha mer. Bolaget har marknadsfört det sjätte avsnittet som en säsongsfinal – inte en seriefinal – och Fox-cheferna Dana Walden och Gary Newman har sagt att allt hänger på om det går att samla David Duchovny, Gillian Anderson och Chris Carter igen.

David Duchovny och Chris Carter pratar nu öppet om en fortsättning. ”I would love to. I think we all would”, sa Duchovny på The Ellen DeGeneres Show i går. Chris Carter går ett steg längre och säger att han räknar med fler avsnitt, men tillägger att inget är förhandlat än. ”De senaste förhandlingarna tog ungefär fem månader, så det kan ta ett tag innan vi klurar ut hur vi ska göra det här”, säger Carter till Hollywood Reporter.

Det sista avsnittet av The X-Files tionde säsong blir tillgängligt på Viaplay på torsdag.