Brittiskt tennisdrama med #metoo-tema

En ung tennisstjärna anklagar sin ex-tränare för övergrepp. Aidan Turner leder Amazons brittiska tennisdrama Fifteen-Love.

Hania Elkington har skapat Amazon Prime-serien som redan med titeln Fifteen-Love indikerar att den utspelar sig i tennisvärlden.

Talangen Justine Pearce (Hyland) gör kometkarriär med hjälp av sin tränare Glenn Lapthorn, med vilken hon har en intensiv relation. Men drömmen om Grand Slam-titlar går i kras när en svår skada innebär slutet på Justines lovande professionella karriär.

Fem år senare är Justine 22 år. Hon lever ett annat liv som terapeut på en tennisakademi. När hon gör explosiva anklagelser mot sin forna coach blir alla tvingade att ompröva de förställningar de haft om Justines och Glenns tidigare framgångar.

Aidan Turner (Poldark och Hobbit-filmerna) spelar tränaren och nykomlingen Ella Lily Hyland gör rollen som hans tidigare protegé.

I rollistan finns även Anna Chancellor (The Crown), Jessica Darrow (Encanto), Tom Varey (Ridley Road), Lorenzo Richelmy (Marco Polo), Manon Azem (Your Honour), Elizabeth Berrington (The Nevers), Amar Chadha-Patel (Willow) och Steffan Rhodri (House of the Dragon).

Inspelningen av Fifteen-Love pågår och serien väntas till Prime Video nästa år, med Storbritannien och Irland först på tur.

“Idrottskvinnornas röster har aldrig hörts så högt och tydligt som de senaste två åren. Pressen och vad det innebär att vara på topp börjar äntligen nå fram till oss, och får oss att se vilket pris som de unga stjärnorna kan få betala för de mål de arbetar så hårt för att uppnå. Att skriva det här dramat och de människor jag mött via min djupdykning i research har varit avslöjande. Jag hoppas att Fifteen-Love har samma effekt på publiken och kan bli ytterligare en viktig del av den här framväxande historien”, säger Hania Elkington i ett uttalande.

Aidan Turner tillägger: “Hanias manus och karaktärer har många lager och nyanser och tacklar teman och frågor inom sportens värld som jag känner inte har utforskats förut.”