Brittisk miniserie om skandal i frågesport

Charles och Laura Ingram blev ökända för att ha fuskat i den brittiska versionen av Vem vill bli miljonär. Miniserien Quiz handlar om tv-skandalen.

Skandalen utspelade sig 2001 i det populära brittiska frågesportprogrammet Who Wants to Be a Millionaire. Charles och Laura Ingram anklagades för att ligga bakom en kupp där de med hjälp av en medbrottsling, som hostade vid rätt svar, tog hem maxvinsten på en miljon brittiska pund.

Två år senare dömdes majoren Charles även för försäkringsbedrägeri i en annan härva och tvingades av militären att avsäga sig sin majorstitel.

The Succession möter Fleabag i castingen av makarna Ingram. Matthew Macfadyen spelar majoren Charles Ingram och Sian Clifford hans hustru Diana. Den misstänkta medbrottslingen Tecwen Whittock spelas av Michael Jibson. Programledaren Chris Tarrant görs av Michael Sheen.

Miniserien i tre delar är regisserad av Stephen Frears (A Very English Scandal). James Graham (Brexit: An Uncivil War) har skrivit manuset.

Quiz visas av brittiska ITV i ett svep den 13 april. Amerikanska AMC delar upp avsnitten under tre veckor med start den 31 maj. Om och i så fall var serien visas för svenska tv-tittare är i nuläget oklart.